Krkovička pečená se zelím recept
Krkovička pečená se zelím, doplněná bramborovým nebo houskovým knedlíkem, je jednoduchý recept na sváteční oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřové krkovičky
- 1 menší hlávka bílého zelí
- 1 červená paprika
- 1 bílá cibule
- jablečný ocet
- sůl
- kmín
- pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i papriku a cibuli. Vše smícháme v pekáči, přidáme špetku soli, pepře, kmínu, cukru a lžíci octa. Všechno dobře promícháme a necháme hodinu odležet v chladnu.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plátky masa zlehka naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se při pečení nezkroutily. Z obou stran je osolíme, opepříme a okořeníme paprikou.
Uleželé zelí rozprostřeme po dně pekáče a na něj rozložíme plátky krkovičky. Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut. Pak víko odklopíme, plátky masa obrátíme, a pečeme odkryté dalších asi 30 minut, dokud maso nezměkne.