Krkovička pečená se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Krkovička pečená se zelím, doplněná bramborovým nebo houskovým knedlíkem, je jednoduchý recept na sváteční oběd.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové krkovičky
  • 1 menší hlávka bílého zelí
  • 1 červená paprika
  • 1 bílá cibule
  • jablečný ocet
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Zelí nakrájíme na tenké nudličky, stejně tak i papriku a cibuli. Vše smícháme v pekáči, přidáme špetku soli, pepře, kmínu, cukru a lžíci octa. Všechno dobře promícháme a necháme hodinu odležet v chladnu.

Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Plátky masa zlehka naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se při pečení nezkroutily. Z obou stran je osolíme, opepříme a okořeníme paprikou.

Uleželé zelí rozprostřeme po dně pekáče a na něj rozložíme plátky krkovičky. Pekáč přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme 30 až 40 minut. Pak víko odklopíme, plátky masa obrátíme, a pečeme odkryté dalších asi 30 minut, dokud maso nezměkne.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Krkovička pečená se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Krkovička pečená se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu krkovička pečená zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Krkovička pečená se zelím

Kde najít informace



×