Cizrnová omáčka recept
Cizrnová omáčka se hodí třeba k vařeným masům. Příloha může být jakákoliv, omáčka je výborná i k těstovinám.
Ingredience receptu
- 250 g cizrny
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 l vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- kurkuma
- sůl
Způsob přípravy
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody. Je dobré občas vodu vyměnit. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nové vodě ji uvaříme do měkka. Trvá to přibližně hodinu.
V hrnci na polévku osmažíme nakrájenou jarní cibulku až zesklovatí. Přidáme vařenou cizrnu, utřený česnek a vše za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.
Po této době přilijeme vývar, přidáme špetku kurkumy, pepře a soli a vše přivedeme k varu. Povaříme 10 minut a nakonec omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Podle potřeby dochutíme kořením.