Bramboráky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se totiž dají ozvláštnit a do těsta se dá přidat nastrouhaná cuketa, celer, mrkev, ovesné vločky, uzené ale i jablka nebo zelí.
(celý recept)

Placky z brambor se určitě dají považovat za stálici české kuchyně. A rozhodně to nemusí být jídlo chudé. Bramboráky se totiž dají ozvláštnit a do těsta se dá přidat nastrouhaná cuketa, celer, mrkev, ...

Ingredience receptu

  • 800 g brambor
  • 80 - 100 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 - 2 vejce
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 80 g hladké mouky
  • 20 g strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení


Způsob přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Část vody vymačkáme, necháme chvíli odstát, pak ji slijeme a na dně usazený škrob vrátíme k bramborám.

Nastrouhané brambory pokapeme horkým mlékem, tím se postaráme o to, že nezhnědnou. Osolíme je, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a majoránku. Poté přimícháme vejce.

Mouku smícháme se strouhankou. Tu lze nahradit moukou, ale vězte, že díky strouhance budou bramboráky křupavější. Sypkou směs postupně přisypáváme ke směsi bramborové tak, aby vzniklo středně husté těsto.

Na pánvi rozehřejeme olej. Naběračkou těsto naléváme na pánev, povrch bramboráku uhladíme lžící a placku opékáme z obou stran.

Hotové bramboráky položíme na papírovou kuchyňskou utěrku a odsajeme přebytečný tuk.

Placky chutnají nejlépe teplé, protože jen tak si udrží křupavou konzistenci. Podávat se dají například jako chutná večeře s miskou kysaného zelí nebo jako skvělá chuťovka k pivu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramboráky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramboráky.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramboráky


×