Sdílet:

Švestkový koláč recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí10 porcí

Srpen a hlavně následující měsíc září patří ovoci s nádhernou fialovou barvou - švestkám! Když je přidáte do koláče a posypete skořicí, vytvoříte báječný a voňavý podzimní dezert.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • ½ hrnku slunečnicového oleje
  • 1 hrnek polotučného mléka
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 0,5 kg švestek
  • Na drobenku:
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg změklého másla
  • 5 dkg moučkového cukru
  • ½ sáčku vanilkového cukru


Způsob přípravy

V míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, olej, mléko a nakonec mouku smíchanou se špetkou soli. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme na něj připravené těsto.

Švestky umyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme pecky. Půlky ovoce rozmístíme do řad na plech a švestky posypeme mletou skořicí.

Ve středně velké míse rozdrobíme měkké máslo s moukou, cukrem a vanilkovým cukrem. Hmotu mezi prsty mneme tak dlouho, dokud se všechny ingredience nepropojí. Hotovou žmolenku nasypeme na těsto a plech vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Koláč pečeme přibližně 40 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Švestkový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Švestkový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Švestkový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Švestkový koláč

Kde najít informace



×