Pečený kančí hřbet recept
Pečený kančí hřbet můžeme doplnit švestkovou omáčkou a bramborovými noky. Nebo dušeným zelím a bramborovými knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g vykostěného kančího hřbetu
- 1 pomeranč
- 200 ml červeného vína
- 1 citron
- 50 ml koňaku
- 2 lžíce tekutého medu
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Maso po délce nařízneme. V míse smícháme pomerančovou šťávu s citronovou šťávou, s medem, vínem a koňakem. Maso ze všech stran osolíme, opepříme a naložíme ho na 4 hodiny do připravené marinády.
Před koncem marinování předehřejeme troubu na 180 stupňů. Maso vyndáme z marinády, osušíme ho a v pánvi na rozpáleném oleji ho opečeme ze všech stran. Pak ho vložíme do pekáče, podlijeme trochou marinády a v předehřáté troubě upečeme do měkka.
Během pečení maso podle potřeby podléváme. Hned po upečení maso naporcujeme a s vybranou přílohou podáváme.