Sdílet:

Snídaňová pizza recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí2 porce

Pokud už nevíte, co dalšího uděláte dětem k snídani, zde nabízíme lákavou variantu v podobě snídaňové pizzy, kterou si zamilují zejména děti. Dalšími variantami jsou třeba pečená vejce, pečené francouzské tousty, zimní ovocné saláty nebo cokoliv, co se týká marmelády a dá se to namazat na chleba.

Trochu pochyb vzniká při pomyšlení na kombinaci mozzarelly a vajec, protože obě ingredience mohou někomu udělat těžko v žaludku. V receptu je ovšem použit vyzkoušený poměr, který tyto neduhy spolehlivě odbourá. Další obavou bylo to, aby vajíčko z pizzy nestékalo. Tato obava se ukázalo bez dalšího přičinění jako lichá.

Pizza je sýrová, rozteklé vejce a pečenou slaninu zjemňují čerstvé bylinky a jemná cibulka nahoře. Navíc má toto jídlo nenápadnou výhodu v tom, že si prostě můžete kousek vzít do ruky a jít s tím třeba ven. Děti, které nepostojí doma a počasí je táhne hrát si venku, toto plus určitě ocení.

Můžete se samozřejmě ptát, co byste rádi na této pizze změnili, ale v této variantě by neměla mít žádné chyby. Nicméně ten, kdo nemá rád slaninu, ji klidně může vynechat. Lze přidat špenát, houby nebo klobásu. Část nebo celou mozzarellu můžete vyměnit za kozí sýr a část mouky za celozrnnou mouku.
Tento recept je na dvě pizzy, ale těsto lze rozdělit na šest menších dílů a udělat šest malých pizz s jedním vajíčkem uprostřed.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • ½ čajové lžičky droždí
  • 2 šálky plus 2 lžíce chlebové mouky a další na poprášení
  • sůl
  • 6 plátků slaniny
  • ½ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 šálky nastrouhané mozzarelly
  • 6 velkých vajec
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce mleté hladkolisté petrželky
  • 2 lžíce mleté pažitky
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šalotka, najemno nakrájená


Způsob přípravy

Den předem si připravte těsto. Do misky elektrického mixéru s nástavcem na těsto dejte ¾ šálku vlažné vody. Přisypte droždí, promíchejte a nechte 5 minut odstát. Přidejte mouku a 1 čajovou lžičku soli a míchejte 1 minutu na nejpomalejší rychlost. Zvyšte rychlost na střední a dál míchejte 2 minuty. Poté zvyšte rychlost na vysokou a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto, což by mělo zabrat asi 2 minuty míchání na vysokou rychlost.

Těsto dejte na lehce pomoučněnou plochu, rozdělte jej na dvě stejné poloviny a vytvarujte do uhnětené koule. Dejte do plechové misky, tu zabalte do sáčku a nechte přes noc v ledničce.

Jednu až dvě hodiny před pečením položte těsto na teplé místo. Rošt dejte na nejnižší stupínek, který v troubě máte. Troubu předehřejte na 260 stupňů na 30 minut, než budete připraveni pizzu péct.

Připravte si těsto a náplň. Osmažte slaninu ve velké pánvi na středně vysokém plameni, dokud nebude křupavá. Nechte okapat na papírových ubrouscích. Nahrubo ji nasekejte.

Na lehce moukou poprášenou pracovní plochu vezměte kouli těsto a vytvarujte pizzu o velikosti zhruba 30 centimetrů. Na pečicí plech nasypte dostatečné množství mouky a položte na ni těsto na pizzu. Těsto posypte polovinou parmezánu, mozzarellou a slaninou. Rozklepněte 3 vejce a dochuťte solí a pepřem.

Při pečení pizzy části, které se připalují k plechu, nadzvedněte a vsypte trochu víc mouky. Pečte 8 až 10 minut. Po 5 minutách pizzu otočte. Kůrčička musí být zlatavá, sýr roztavený a vaječné žloutky uvařené.

Přendejte pizzu na prkýnko a posypte polovinou petrželky, pažitky, jarní cibulky a šalotky. Ihned podávejte. Druhou pizzu připravte stejným způsobem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Snídaňová pizza recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Snídaňová pizza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu snídaňová pizza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Snídaňová pizza

Kde najít informace



×