Salát coleslaw podle Pohlreicha recept
Tento svěží a zdravý salát se na náš stůl probojoval z Ameriky, kde se stal klasikou. Je příjemně nasládlý, krémový, báječně křupavý a nabitý vitamíny. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g bílého zelí
- 1 větší mrkev
- 4 lžíce majonézy
- šťáva z ½ citronu
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Zelí zbavte tuhých částí a nakrouhejte na hrubším struhadle nebo nakrájejte na tenké nudličky.
Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na proužky.
V míse smíchejte majonézu, citronovou šťávu, křen, cukr a trošku soli. Přidejte zelí, mrkev, vše dobře promíchejte, dochuťte cukrem, citronovou šťávou a podle potřeby ještě osolte.
Salát nechte 2 hodiny odležet v lednici, a poté podávejte.