Sušenky s lněným semínkem a se skořicí recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí13 porcí

Pokud jste nikdy nezkoušeli lněné semínko, musíte vyzkoušet tuto lahůdku. Lněná semínka mají vysoký obsah omega 3, bílkovin a vlákniny. Mnoho kultur používá lněné semínko ve své stravě kvůli jeho zdravotním výhodám. V tomto receptu jsou lněná semínka krásně zapracována do delikátních sušenek. Mlsejte zdravě.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g másla pokojové teploty
  • 290 g hnědého cukru nebo jiného zdravého sladidla
  • 4 velká vejce
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička skořicového prášku
  • 240 g celých lněných semínek
  • Místo lněného semínka můžete použít jiná semena, cereálie nebo sušené ovoce, které máte rádi.


Způsob přípravy

Předehřejte troubu na 180 C. Ve střední misce pomocí ručního elektrického mixéru rozmixujeme máslo s hnědým cukrem, dokud nebude směs lehká a nadýchaná. Potom po jednom přidávejte a vanilku.

V druhé misce smíchejte mouku, sódu, sůl a skořici. Spojte směs mouky se směsí másla. Přidejte lněná semínka a dobře promíchejte.

Vyložte plech na pečení pergamenovým papírem a lžícemi začněte pokládat těsto na plech do podoby sušenek. Mezi jednotlivými sušenkami nechte cca 2,5 cm rozestup.

Pečte sušenky asi 15 minut. Nechte je 5 minut vychladnout na plechu a poté je vyjměte na chladící rošt.

Cookies vydrží čerstvé asi dva týdny ve vzduchotěsné nádobě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sušenky s lněným semínkem a se skořicí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu sušenky lněným semínkem skořicí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sušenky s lněným semínkem a se skořicí


×