Sezamová kuřecí křidélka recept
Tato skvělá marináda na pečená kuřecí křidélka vás dostane. Jednoduché jídlo, se kterým nebudete chtít přestat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 šálku čistého javorového sirupu
- 1/4 šálku sójové omáčky s nízkým obsahem sodíku
- 1 1/2 lžíce čerstvě strouhaného zázvoru
- 4 stroužky drceného česneku
- 1 1/2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička soli
- 1 kg kuřecích křídel bez špiček a kloubů
- 1–2 lžičky pečených sezamových semínek
- Čerstvě mletý černý pepř
Způsob přípravy
V misce smíchejte javorový sirup, sójovou omáčku, zázvor, česnek, sezamový olej a sůl. Pat kuřecí křídla osušte několika listy papírového ručníku a vložte do obdélníkové misky tak, aby ležely na plocho. Nalijte marinádu na kuřídla a promíchejte, aby se obalila. Zakryjte a nechte min 1 hodinu v chladničce nebo přes noc.
Předehřejte troubu na 400 C. Připravte velký plech vystlaný pergamenovým papírem. Pokud používáte hliníkovou fólii, lehce nastříkejte nepřilnavým olejem.
Vyjměte křídla z marinády a umístěte je na připravený plech. Opepřete a pečte 25 minut.
Mezitím nalijte zbytek marinády do malého hrnce a dejte vařit na nízkou teplotu. Přiveďte k varu a vaříme odkryté, dokud se tekutina nerozpustí na sirupovou omáčku, asi 8 minut.
Vyjměte křídla z trouby a z obou stran potřete redukovanou marinádou. Nakonec posypeme sezamovými semínky.
Vraťte zpět do trouby a pečte dalších asi 7-10 minut.