Náplň do tortilly bez masa recept
Tenká pšeničná placka tortilla, která je typická zejména pro španělskou a mexickou kuchyni, se dá podávat na tisíc způsobů. Výborně chutná nejen s masem, ale i v lehčí a zdravější variantě, se zeleninou a sýrem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 červené papriky
- 2 červené cibule
- 1 cuketa
- 200 g zelených fazolek
- 100 ml smetany
- 150 g nastrouhaného sýra
- 1 polévková lžíce másla
- sůl
- pepř
- oregano
- 4 pšeničné tortilly
Způsob přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Cuketu a papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme a rozlámeme na menší kousky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a nejprve cibuli, a poté i zbylou zeleninu na něm krátce orestujeme. Přilijeme smetanu, směs ochutíme solí, pepřem, oreganem, pánev zaklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Připravíme si placky - pšeničné tortilly a naplníme je směsí, posypeme strouhaným sýrem a zarolujeme.