Farmářská polévka recept
Farmářská polévka je plná zeleniny a luštěnin. Báječně zasytí a dodá vám spoustu energie. S kouskem čerstvého pečiva nahradí klidně celé jídlo.
Ingredience receptu
- 50 g červené čočky
- 50 g pohanky
- 50 g mraženého hrášku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 řapíkatý celer
- 1 malá petržel
- 100 g brambor
- 1 malý pórek
- 1 stroužek česneku
- 1,5 l zeleninového vývaru
- čerstvá zelená petržel
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Pórek na plátky a cibuli nadrobno. V hrnci na oleji pak všechnu zeleninu krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájený celer, pohanku, čočku, mražený hrášek, na kostičky nakrájené brambory, utřený česnek a vše zalijeme vývarem.
Okořeníme pepřem, přidáme sůl a vaříme polévku 20 až 30 minut, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby můžeme přidat vodu. Před koncem vaření do polévky nasypeme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a už jen krátce povaříme. Podle chuti přidáme sůl nebo pepř a můžeme polévku podávat.