Omáčka na tortellini recept
Tato omáčka na tortellini je velmi jednoduchá a můžete ji klidně použít i na jiné italské těstoviny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 3 lžíce řepkového oleje
- 2 stroužky českého česneku
- čerstvá bazalka
- špetka soli
- špetka tymiánu
- špetka oregana
Způsob přípravy
Do vyšší pánve na rozpálený olej přidáme nakrájená loupaná rajčata a za občasného míchání je krátce podusíme až se rozvaří na pyré. Pak pánev odstavíme z plotny a přidáme utřený česnek. Podle chuti omáčku osolíme a okořeníme oreganem a tymiánem. Promícháme a úplně na konec přidáme nasekanou bazalku.
Tortellini přelijeme uvařenou omáčkou a každou porci můžeme ozdobit lístky bazalky a malými cherry rajčátky.