Bramboráky recept
Bramboráky smažené na oleji, nebo někdy také na sádle, máme všichni rádi. Voní česnekem a majoránkou a nikdy jich není dost. Množství majoránky a česneku si můžete upravit podle své chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 4 stroužky českého česneku
- 100 ml polotučného mléka
- sušená majoránka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme mléko, mouku, utřený česnek, vejce, mletý pepř, špetku soli a alespoň jednu velkou lžíci sušené majoránky.
Vše důkladně promícháme. Pokud je těsto na bramboráky málo řídké, můžeme přidat trochu víc mléka. Do pánve na vyšší vrstvu rozpáleného oleje pak malé množství těsta nalijeme, rozprostřeme ho a osmažíme z obou stran dozlatova.
Osmažené bramboráky odkládáme na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.