Čína recept
Čína z kuřecího masa je pikantní minutka, kterou podáváme většinou tradičně s rýží. I když někdo ji má raději s bramborovými hranolky, což je také dobrá volba.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 1 červená kapie
- 100 g naložené kukuřice
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce Solamylu
- 100 g naložených žampionů
- kari koření
- mletý zázvor
- sůl
- sojová omáčka
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. V míse smícháme Solamyl se špetkou soli, pepře a mletého zázvoru. Přisypeme kuřecí nudličky a důkladně promícháme aby se maso obalilo. Ve vyšší pánvi na horkém oleji pak maso zprudka opečeme ze všech stran.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku a pokrájené žampiony. Přidáme i utřený česnek, kukuřici a kari koření. Podlijeme, ale jen velmi málo, vodou, přidáme 2 lžíce sojové omáčky , znovu zamícháme a vše dusíme asi 15 minut do změknutí zeleniny. Podle potřeby můžeme během této doby ještě podlít vodou.
Hotovou čínu nakonec ještě podle chuti osolíme,můžeme přidat i sojovou omáčku a ostatní koření.