Sdílet:

Zelený Hummus recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí6 porcí

Nejzelenější a nejčerstvější domácí hummus, který jste kdy jedli. Hummus patří jedno z nejuniverzálnějších jídel. Můžete ho jíst samotný jako přílohu k salátu nebo namazat na chleba jako pomazánku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • ¼ šálek tahini
  • ¼ šálek čerstvé citronové šťávy (asi 1 velký citron)
  • 2 lžíce olivového oleje a další na servírování
  • ½ šálku nahrubo nasekané čerstvé petrželky
  • ¼ šálek nahrubo nasekaného čerstvého estragonu nebo bazalky
  • 2 až 3 lžíce nahrubo nasekané čerstvé pažitky nebo zelené cibule
  • 1 velký stroužek česneku, hrubě nasekaný
  • ½ čajové lžičky soli
  • 300 g přes noc namočené vařené cizrny (může být i plechovka)
  • 1 až 2 lžíce vody, volitelně


Způsob přípravy

V kvalitním mixéru rozmixujeme tahini s citronovou šťávou a přidáme olivový olej, petržel, estragon, pažitku, nasekaný česnek a sůl. Pořádně rozmixujte do hladka.

Přidejte polovinu cizrny a mixujte po dobu cca 1 minuty, potom přidejte zbývající cizrnu a pokračujte, dokud není hummus hladký. Kdyby byl humus příliš hrudkovitý přidejte trochu vodu.

Přendejte hummus do malé servírovací misky, nahoře pokapejte asi lžíci olivového oleje a posypeme nasekanými bylinkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Zelený Hummus recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Zelený Hummus.
Nebo hledejte podobné podle části názvu zelený hummus .
Hledat podobné recepty na internetu jako Zelený Hummus

Kde najít informace



×