Benátská rolovaná pizza recept
Benátská rolovaná pizza je atypická svým tvarem, protože vypadá trochu jako slaný masový závin. Chutná ale stejně dobře jako pizza, kterou všichni známe.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g prosciutto (nakrájené na tenké plátky)
- 50 g čerstvých špenátových lístků
- 230 g nakrájené mozzarelly
- 1 lžíce olivového oleje.
- sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- 450 g hotového těsta na pizzu
Způsob přípravy
Benátská rolovaná pizza je atypická svým tvarem, protože vypadá trochu jako slaný masový závin. Chutná ale stejně dobře jako pizza, kterou všichni známe. Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na podlouhlou placku. Na ni pak poskládáme polovinu mozzarelly, na sýr rozložíme plátky šunky a na šunku oprané a osušené lístky špenátu. Nakonec vše zakryjeme zbytkem sýra.
Nyní těsto opatrně srolujeme do tvaru závinu a přeneseme ho na plech vyložený pečícím papírem. Celý povrch pizzy potřeme olejem, posypeme solí a lehce opepříme. V předehřáté troubě pizzu pečeme přibližně 25 minut, záleží na typu trouby. Po upečení ji necháme chladnout 10 minut a teprve pak ji krájíme na jednotlivé řezy.