Pečená kotleta v troubě recept
Vepřová kotleta je velmi oblíbeným a chutným kouskem masa z prasete. Připravit se dá různě, na pánvi, ale i o něco zdravěji, v troubě. Pro tento recept si vystačíte s minimem ingrediencí a pokrm je hotový za chviličku. Je proto ideální pro všechny, kdo chtějí rychle a chutně uvařit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové kotlety
- 2 lžičky kremžské hořčice
- 1 lžíce zakysané smetany
- 50 g strouhaného sýru typu čedar
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a umístíme do zapékací misky.
Troubu předehřejeme na 200°C a kotlety pečeme zhruba 15 minut. V mezičase v misce smícháme hořčici, zakysanou smetanu a nastrouhaný sýr.
Po uplynutí čtvrt hodiny pečení misku z trouby vytáhneme a maso potřeme vytvořenou směsí. Misku vrátíme do trouby a pečeme dalších asi pět minut, dokud se sýr zcela neroztaví.
Jako přílohu servírujeme americké brambory, hranolky nebo dušenou zeleninu.