Špagety carbonara podle Pohlreicha recept
Špagety carbonara podle Pohlreicha připravujete jen z kvalitních těstovin. Jen tak si na nich opravdu pochutnáte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 balení špaget
- 500 ml masového vývaru
- 500 ml smetany
- 3 vejce
- 3 lžičky strouhaného parmezánu
- 250 g anglické slaniny
- extra panenský olivový olej
- mořská sůl
- na hrubo mletý černý pepř
Způsob přípravy
Špagety uvaříme podle návodu na obalu na skus. Ve vysoké pánvi vyškvaříme do křupava nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Pak ji zalijeme vývarem a zvolna zahříváme. V míse mezitím ušleháme smetanu s parmezánem a třemi žloutky.
Špagety scedíme a ještě horké přidáme je do pánve ke slanině. Hned přidáme i směs se smetanou a sýrem, špetku pepře a vše dobře promícháme. Když se omáčka odpaří, pak pánev odstavíme z plotny.