Rychlé domácí housky bez droždí
Chutné a křupavé pečivo lze upéct i tehdy, když doma schází droždí nebo kvásek. Jako náhražku můžeme použít kypřící práše...
Sýrová omáčka Mornay
Tento typ omáčky je velmi populární ve Francii, kde má také původ. Omáčka výborně chutná například se zapečenou zeleninou...
Dvanáct typů pro úspěšný Skype
V současné době možná každý pátý zaměstnanec pracuje z domova. Dosavadní používání aplikace Skype tudíž značně narůstá, p...
Pár typů jak přežít letní vedra
Říkávalo se, zimě můžeš utéct, před horkem se ale neschováš. Dnes už sice máme klimatizaci, ale ne všude a ne každý. Takž...
Smažený sýr
Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k ...
Nejlepší čokoládový dort
Ať už potřebujete dort na oslavu narozenin, nebo jen tak ke kávě, není nic lepšího než čokoládový dort. Dejte ale pozor, ...
Perník
Perník je je populární český dezert, který se snadno upeče. Děti ho milují a rodiče také! Do mísy nasypeme mouku a při...
Několik typů na dárky k letošním Vánocům. Protože kniha, to je ten nejlepší dárek.
Slavnost bezvýznamnosti, jedna z mála knih, u kterých autor Milan Kundera svolil k jejich vydání v češtině, vyšla už loni...
Očkování proti exotickým nemocem před cestou do zahraničí
...lékařským zákrokem nebo tetováním. Žloutenky typů A a B se svým průběhem podobají chřipce, k čemuž ... po celém světě. Očkovat se lze proti oběma typům i proti každému zvlášť. Jelikož se očkuje třemi ... pás. Očkuje se proti nejnebezpečnějším typům a jednou dávkou, která stojí 1700 korun....
Pizza s kuřecím masem
Pizza s kuřecím masem doma upečená je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu. Ale můžete ji upéct klidně jen tak na ch...
Ovesné vločky s ovocem
Ovesné vločky s ovocem jsou rozhodně velmi zdravým jídlem. Ať už je podáte k snídaní, nebo ke svačině. Samozřejmě kromě k...
Tortilly plněné špenátem se sýrem a s chilli
Tortilly plněné špenátem se sýrem a s chilli je skvělé pikantní jídlo. Naplněné torilly můžeme zmrazit a jednotlivé porce...
Jak vařit při cukrovce
Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správnou koncentraci krevního cukru (neboli...
Káva v malém množství může být zdravá
...že jsou příliš tučné a lidé po konzumaci těchto typů káv velice rychle přibírají. Jedna taková káva je...
Řecký jogurt s teplou ostružinovou omáčkou
Řecký jogurt s teplou ostružinovou omáčkou se sušenkami může klidně nahradit letní večeři nebo svačinu. Můžeme ho podávat...
Bramborový knedlík
Dobře uvařené bramborové knedlíky jsou chloubou každé kuchařky. Je to skvělá příloha pro různě připravená masa a napříkl...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je už vlastně klasika, mnozí ji pamatujeme již ze 70. let minulého století. Ale pořád je pro mnohé králov...
Vybíráme boty na běh
...zbytkem Vám poradí personál.Vyzkoušejte několik typů bot. Klidně se v prodejně proběhněte.Pokud si...
11 mýtů o sektech
Myslíte si, že se do sektů přidává CO2 jako u sodovek kvůli bublinkám? Nebo že pokud se do hrdla láhve vloží lžička, sekt...
Rychlý guláš s bramborami a smetanou
Rychlý guláš s bramborami a smetanou je rychlá varianta večeře doma i na chalupě....
Cibulová polévka
Tato cibulová polévka je možná poněkud delší na přípravu. Je to zejména kvůli pomalému dušení cibule, ta však díky tomu k...
Bramborový nákyp
Bramborový nákyp je jídlo přirozeně bezlepkové. Ale chutnat bude úplně všem....
Umíme si v obchodě správně vybrat brambory?
...Tyto skupiny odpovídají vždy rozmezí dvou varných typů. Brambory vařené ve slupce mají značně...
Sommelier radí: Jak poznat dobré víno?
Jaké máte rádi víno? Pokud je vaší odpovědí „dobré,“ jistě vás zajímá, jak ho rozeznáte od špatného a nekvalitního. S výb...
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Kokosové kuličky s kakaem
Aby nám na sváteční tabuli vznikl alespoň nějaký kontrast, můžeme připravit kokosové kuličky s kakaem, které obalíme v ko...
Bramborové noky
Bramborové noky jsou výbornou přílohou nejen k masům a omáčkám. Skvěle se hodí také třeba k zelenině, například k brokoli...
Musaka
Tradiční zapékané jídlo z Balkánu a Blízkého Východu. Vyzkoušejte tuto řeckou variantu se zapečeným lilkem rajčaty a zali...
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy
Jednoduchý bramborový salát bez majonézy je lehký a zdravý. Hodí se jako příloha třeba ke smaženým řízkům, ale i jako sam...
Cukeťáky
Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý re...
Holandský řízek
Mleté maso se sýrem osmažené v trojobalu - to je holandský řízek, kterému se často přezdívá “holanďan”. Z tohoto pokrmu s...
Příloha k lososovi
Přílohou k lososovi může být klidně bramborová kaše nebo také brambory pečené v troubě s česnekem. Ale klidně i jednoduc...
Slaný pudink s pórkem a sýrem
Díky tomuto receptu budete mít pocit, že pudink a chleba k sobě odjakživa patří. Což je dost divný. Ale sami uvidíte, že ...
Pečená kotleta v troubě
Vepřová kotleta je velmi oblíbeným a chutným kouskem masa z prasete. Připravit se dá různě, na pánvi, ale i o něco zdravě...
Lazaně
Pravé lasagne se připravují s bešamelovou a boloňskou omáčkou, ale tuto italskou lahůdku lze připravit v mnoha variacích,...
Cuketová buchta
Sezona cuket sice vrcholí v letním období, ale tato sympatická zelenina, je v obchodech k dostání celoročně. Buchta připr...
Náplň do tortilly bez masa
Placky typu tortilla se hodí pro hlavní chod, ale plněné zeleninou, mohou být i skvělou svačinkou, která zažene malý hlad...
Řapíkatý celer
Tento druh celeru je křehoučký a jeho chuť a vůně je mnohem jemnější než u běžného celeru. U řapíkaté varianty platí, že ...
Dresing na kebab
Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, m...
Zmrzlinové sendviče
Téměř všechno, co kupujete v obchodech, lze udělat i doma, ať už to jsou sušenky Oreo, krekry, nanuky nebo marshmallows. ...
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka je skvělý lék na všemožné neduhy, kterými trpíme po dlouhé zimě. Nikdy předtím jste nevařili? Cibulová p...
Chřest
Špargl neboli chřest milují Němci, Holanďané, ale i na českém menu má své místo. Málokdo ví, že právě Češi mají v pěstová...
Rychlý oběd
Uvařit v co nejkratší době a s minimem ingrediencí báječné jídlo? Kdo by si to nepřál! Pro všechny, kdo bojují s nedostat...
Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Pomazánka dokáže udělat z obyčejného pečiva něco extra, a když je podle zásad zdravé výživy, uděláte něco nejen pro prázd...
Třešňová zmrzlina s mákem
Recept na tuto báječnou zmrzlinu jsem objevila v knize Raw pro začátečníky, a i když nejsem úplným zastáncem tohoto typu ...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Těstoviny s hříbkovou omáčkou
Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou om...
Sekaná s dýní
...Na podzim, kdy bývá bohatá úroda nejrůznějších typů dýní, je tento recept zajímavou alternativou ke...
Bramborový salát bez majonézy
Bramborový salát bez majonézy může občas vystřídat ten klasický. Je jednoduchý a lehký....
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Typů recepty