Malinová marmeláda recept
Maliny jsou úžasné ovoce, které dozrává od července do září. Nasbírat je můžete v lese nebo vypěstovat na zahrádkách. Maliny jsou oblíbeným druhem bobulovin, které obsahují kromě vitamínu C také minerály, kyselinu listovou, antioxidanty a další, tělu prospěšné látky. Marmeládu z malin použijete k namazání na pečivo, k promazání palačinek, rolád a mlsat se dá i na lžičku.
Ingredience receptu
- 1 kg malinového protlaku
- 300 - 600 g krupicového cukru
- 1 sáček želírovacího přípravku
- 4 lžíce citronové šťávy
Způsob přípravy
Malinový protlak získáme tak, že ovoce krátce povaříme a pak pečlivě prolisujeme. Zachycenou čistou tekutinu přivedeme k varu a 10 - 15 minut ji povaříme.
Do vařícího se základu postupně přisypáváme cukr. Do poslední dávky cukru přimícháme želírovací prostředek a citronovou šťávu.
Marmeládu ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne a pak ji naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčky.