Holandský řízek recept
Mleté maso se sýrem osmažené v trojobalu - to je holandský řízek, kterému se často přezdívá “holanďan”. Z tohoto pokrmu se sice dietářům budou ježit chlupy po těle, ale všem ostatním bude tento šťavnatý řízek moc chutnat!
Ingredience receptu
- 700 g mletého masa - mix vepřového a hovězího
- 180 g nastrouhaného tvrdého sýra typu gouda
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Na trojobal:
- 2 vejce
- hladkou mouku
- strouhanku
Způsob přípravy
Maso smícháme v míse se strouhaným sýrem, pepřem, solí a kdo chce, může přidat i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky.
Nyní si připravíme trojobal. Do první misky přijde mouka, do druhé rozšlehané vejce a do poslední strouhanka.
Karbanátky v trojobale pečlivě obalíme, a poté je dozlatova osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem, pěkně z obou stran.
V mezičase si rozpálíme troubu na 170°C a připravíme plech vyložený pečícím papírem. Když budou karbanátky zlatavé, přesuneme je na plech a v troubě dopékáme přibližně 8 - 10 minut.
Holandský řízek chutná nejlépe podáváný s bramborovou kaší.