Holandský řízek recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Mleté maso se sýrem osmažené v trojobalu - to je holandský řízek, kterému se často přezdívá “holanďan”. Z tohoto pokrmu se sice dietářům budou ježit chlupy po těle, ale všem ostatním bude tento šťavnatý řízek moc chutnat!
(celý recept)

Mleté maso se sýrem osmažené v trojobalu - to je holandský řízek, kterému se často přezdívá “holanďan”. Z tohoto pokrmu se sice dietářům budou ježit chlupy po těle, ale všem ostatním bude tento šťavna...

Ingredience receptu

  • 700 g mletého masa - mix vepřového a hovězího
  • 180 g nastrouhaného tvrdého sýra typu gouda
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • Na trojobal:
  • 2 vejce
  • hladkou mouku
  • strouhanku


Způsob přípravy

Maso smícháme v míse se strouhaným sýrem, pepřem, solí a kdo chce, může přidat i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky.

Nyní si připravíme trojobal. Do první misky přijde mouka, do druhé rozšlehané vejce a do poslední strouhanka.

Karbanátky v trojobale pečlivě obalíme, a poté je dozlatova osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem, pěkně z obou stran.

V mezičase si rozpálíme troubu na 170°C a připravíme plech vyložený pečícím papírem. Když budou karbanátky zlatavé, přesuneme je na plech a v troubě dopékáme přibližně 8 - 10 minut.

Holandský řízek chutná nejlépe podáváný s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Holandský řízek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Holandský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu holandský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Holandský řízek


×