Řapíkatý celer recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí2 porce

Tento druh celeru je křehoučký a jeho chuť a vůně je mnohem jemnější než u běžného celeru. U řapíkaté varianty platí, že čím světlejší rostlinka je, tím je i chutnější. Využít se dá prakticky skoro celá. Řapíky se dají zapékat nebo jíst syrové, třeba v salátu. I jeho listy lze přisypat do salátu nebo jimi ozdobit již hotové pokrmy. U nás doma je populární zapečená varianta této zeleniny, se šunkou a sýrem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 balení řapíkatého celeru
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra typu ementál nebo čedar
  • 100 g másla
  • pepř


Způsob přípravy

Celer zbavíme listů, omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně dlouhé tyčinky. Ty vaříme v mírně osolené vody, asi 5 minut.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Než se trouba rozehřeje, necháme na sítku celer okapat, sýr nastrouháme a šunku nakrájíme na proužky. V menším kastrůlku rozehřejeme máslo.

Do zapékací misky rozprostřeme okapaný celer, polijeme ho rozehřátým máslem, lehce ho osolíme a dochutíme čerstvě umletým pepřem. Posypeme šunkou a sýrem a dáme ho zapéct do trouby. Hotový je v momentě, kdy se sýr roztaví.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Řapíkatý celer recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Řapíkatý celer.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Řapíkatý celer .
Hledat podobné recepty na internetu jako Řapíkatý celer


×