Třešňová zmrzlina s mákem recept
Recept na tuto báječnou zmrzlinu jsem objevila v knize Raw pro začátečníky, a i když nejsem úplným zastáncem tohoto typu stravování, tahle \"zmrzka\" vylepšená o mák, prostě nemá chybu. Skvěle se hodí pro letní dny, kdy je dostatek sezónního ovoce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g třešní
- 60 g máku
- 250 ml mandlového mléka
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
Způsob přípravy
Třešně umyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Mák umeleme najemno, a to za pomoci mlýnku, robota nebo v nejhorším případě hmoždíře.
Všechny přísady, včetně mandlového mléka a kokosového oleje, dáme do mixéru a rozmixujeme na krém.
Vzniklou hmotu naplníme do formiček na nanuky nebo zmrazíme v plastové misce. Trvá asi 4 hodiny, než zmrzlina v mrazáku ztuhne.