Dresing na kebab recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí2 porce

Pokrm zvaný kebab, tedy grilované maso podávané se zeleninou, omáčkami, nejčastěji zabalené v pita chlebu či tortille, má bohatou historii, která sahá hluboko do středověku. Kolébkou tohoto jídla je podle indicií Irák, odkud se jeho obliba šířila dál, do Turecka, Řecka i dalších částí Evropy. Řekové mu říkají gyros, v arabských zemích je „náš“ kebab známý pod označením shawarma. Obliba tohoto pokrmu je nesporná a připravit lze i v domácích podmínkách. Jakou omáčku ke kebabu vybrat? Inspirujte se naším receptem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 150 g jogurtu řeckého typu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 3 stroužky česneku
  • 2 čajové lžičky čerstvého kopru
  • 3 čajové lžičky petrželky (čerstvé nebo sušené)
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • špetka cukru


Způsob přípravy

Citron omyjeme, osušíme a vymačkáme šťávu.

V menší misce smícháme jogurt, olej, majonézu, nasekaný kopr, petrželku a prolisovaný česnek. Přidáme citronovou šťávu a vše dobře promícháme.

Dresing dochutíme solí, pepřem, cukrem a misku uložíme na 1 hodinu do lednice.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dresing na kebab recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dresing na kebab.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dresing kebab .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dresing na kebab


×