Bramborový nákyp recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bramborový nákyp je jídlo přirozeně bezlepkové. Ale chutnat bude úplně všem.
(celý recept)

Bramborový nákyp je jídlo přirozeně bezlepkové. Ale chutnat bude úplně všem....

Ingredience receptu

  • 450 g brambor typu C
  • 60 g másla
  • 60 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 3 vejce
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je a oloupeme.

Ve velké míse rozmačkáme uvařené brambory a smícháme je s měkkým máslem, smetanou, petrželkou, strouhaným sýrem a žloutky. Směs lehce osolíme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do bramborové směsi. Vysoký pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj připravenou bramborovou směs.

V předehřáté troubě pečeme nákyp přibližně 30 až 35 minut. Hotový nákyp podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový nákyp recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový nákyp


×