Bramborový nákyp recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Bramborový nákyp je jídlo přirozeně bezlepkové. Ale chutnat bude úplně všem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g brambor typu C
  • 60 g másla
  • 60 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 3 vejce
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je a oloupeme.

Ve velké míse rozmačkáme uvařené brambory a smícháme je s měkkým máslem, smetanou, petrželkou, strouhaným sýrem a žloutky. Směs lehce osolíme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do bramborové směsi. Vysoký pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj připravenou bramborovou směs.

V předehřáté troubě pečeme nákyp přibližně 30 až 35 minut. Hotový nákyp podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborový nákyp recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborový nákyp.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborový nákyp .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborový nákyp


×