Bramborový nákyp recept
Bramborový nákyp je jídlo přirozeně bezlepkové. Ale chutnat bude úplně všem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g brambor typu C
- 60 g másla
- 60 g strouhaného sýra
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 3 vejce
- 100 ml smetany
- sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme je a oloupeme.
Ve velké míse rozmačkáme uvařené brambory a smícháme je s měkkým máslem, smetanou, petrželkou, strouhaným sýrem a žloutky. Směs lehce osolíme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do bramborové směsi. Vysoký pekáč vymažeme olejem a rozprostřeme do něj připravenou bramborovou směs.
V předehřáté troubě pečeme nákyp přibližně 30 až 35 minut. Hotový nákyp podáváme s čerstvými zeleninovými saláty.