Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami recept
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není to nezbytné.
Ingredience receptu
- 100 g uzeného lososa
- 350 g těstovin (široké nudle, špagety..)
- šťáva z půlky citronu
- 175 g mladého chřestu
- 6 jarních cibulek
- 25 g másla
- nastrouhaný muškátový oříšek
- 700 g mladých fazolových lusků
- 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 6 lžic suchého bílého vína nebo vermutu
- 200 g zakysané smetany
Způsob přípravy
Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami je rychlý těstovinový salát k obědu či k večeři. Kopr můžeme přidat, ale není to nezbytné. I bez něj bude jídlo vynikající. Na pánvi rozehřejeme máslo a jarní cibulky nakrájené nadrobno na něm krátce osmahneme. Přilijeme víno, zakysanou smetanu a muškátový oříšek, přivedeme k varu a povaříme 3 minuty do zhoustnutí. Nyní přidáme nasekaný kopr a citronovou šťávu a omáčka je hotová. Fazolové lusky spaříme po dobu 2 minut ve vroucí vodě a scedíme. Prolijeme je studenou vodou a necháme vychladnout a pak vnější slupku sloupneme a pokrájíme je na kousky.
Těstoviny vaříme podle návodu v osolené vodě. Tři minuty před koncem vaření k nim přidáme nakrájený chřest a dovaříme (al dente). Pak slijeme vodu, část si jí ponecháme stranou. Nakonec k těstovinám a chřestu přidáme kousky uzeného lososa a fazolky a ještě na plotně krátce (asi 3 minuty) povaříme, můžeme přidat i trochu vody, je-li třeba. Těstoviny s chřestem, lososem a fazolkami a připravenou omáčku můžeme servírovat.