Cukeťáky recept
Dietnější verze tradičních bramboráků. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou úrodou vyzkoušejte tento rychlý recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg cukety
- 1 lžička soli
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky nebo oregána
- pepř
- Můžete přidat:
- 50 g slaniny
- 100 g nastrouhané tvrdé mozzarelly
- 20 g strouhaného sýru parmazánového typu
Způsob přípravy
Omyté a oloupané cukety najemno nastrouhejte nebo rozmixujte. Směs promíchejte se solí a nalijte do sítka vystlaného čistou bavlněnou utěrkou a nechte alespoň 5 minut vypotit.
Z cukety pečlivě vymačkejte veškerou vodu. Důležité je aby cuketa nepouštěla žádnou vodu. Z původního 1 kg cukety by vám mělo zůstat 500 g.
Vymačkanou cuketu smíchejte s vejcí, majoránkou a rozdrceným česnekem a ochuťte pepřem.
Nahřejte troubu na 190 °C, na plechu vyloženém pečicím papírem. Vytvořte malé placky a dejte péct na cca 20 minut. Pak placičky na papíře obraťte a ještě pár minut z druhé strany dopečte dozlatova.