Řecký jogurt s teplou ostružinovou omáčkou recept
Řecký jogurt s teplou ostružinovou omáčkou se sušenkami může klidně nahradit letní večeři nebo svačinu. Můžeme ho podávat také k palačinkám.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 jogurty řeckého typu
- 1 hrnek čerstvých nebo mražených ostružin
- 1 hrnek čerstvých nebo mražených borůvek
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžíce másla
Způsob přípravy
Řecký jogurt s teplou ostružinovou omáčkou se sušenkami může klidně nahradit letní večeři nebo svačinu. Můžeme ho podávat také k palačinkám. Do vysoké pánve nasypeme borůvky a ostružiny. Přidáme vodu, citronovou šťávu a cukr. Vše přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zvolna za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
pak odstavíme z plotny a vmícháme máslo. Jogurt rozdělíme do 4 misek a každou porci zalijeme teplou ovocnou omáčkou. Můžeme hned konzumovat.