Smažený sýr recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Smažený sýr obalený v těstíčku a strouhance je klasika, bez níž by se česká kuchyně asi neobešla. Takzvaný “smažák” je k dostání v restauracích, ale oblibě se těší i v domácí kuchyni. Smažit se dá tvrdý sýr typu eidam nebo gouda, plísňový sýr hermelín a fajnšmekři si mohou pochutnat i na smažené nivě. Smažený sýr je výtečné bezmasé jídlo, které lze připravit i v masové variantě. Stačí sýr rozkrojit, přidat plátek šunky, zakrýt druhou polovinou sýru a dále postupovat dle návodu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 plátky tvrdého sýra typu Eidam (asi 1 cm silné)
  • 1 vejce
  • 2 - 3 lžíce hladké mouky
  • strouhanka
  • mléko
  • sůl
  • olej na smažení


Způsob přípravy

V hlubokém talíři nebo míse rozšleháme vejce, přilijeme trochu mléka, vsypeme mouku smíchanou se špetkou soli a umícháme husté těstíčko.

Do těstíčka ponoříme plátek sýra, namočíme ho z obou stran, a pak ho obalíme ve strouhance. Aby sýr při smažení nevytekl, obalíme ho takto ještě jednou - nejprve těstíčko a pak strouhanka.

Nachystané plátky sýra smažíme asi v 1 cm vysoké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotový sýr vyjmeme z pánve a na chvíli ho položíme na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Smažený sýr podáváme s vařeným bramborem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený sýr recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený sýr.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený sýr .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený sýr


×