Cuketová buchta recept
Sezona cuket sice vrcholí v letním období, ale tato sympatická zelenina, je v obchodech k dostání celoročně. Buchta připravená z cuket je vláčná a servírovat ji lze jako hlavní chod nebo lehkou večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vejce
- 4 lžíce špaldové mouky
- 50 g parmezánu
- 50 g strouhaného sýra typu ementál
- 1 menší cibule
- 3 šálky nahrubo nastrouhané cukety
- sůl
Způsob přípravy
Cuketu omyjeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce ji osolíme a po chvíli slijeme část uvolněné vody.
Na pánvi rozehřejeme malé množství oleje (asi lžičku), cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a necháme na oleji zesklovatět.
V míse rozšleháme vejce, přisypeme strouhané sýry, mouku, cuketu, osmaženou cibulku a směs osolíme.
Menší zapékací misku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou a směs do ní nalijeme. Buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180°C, přibližně 40 minut.