Těstoviny s hříbkovou omáčkou recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Když z lesa zavoní houby, Češi popadnou košíky a vyrazí “na lov”. Čerstvé hříbky jsou základem pro báječnou smetanovou omáčku, která nejlépe chutná v kombinaci s širokými nudlemi. Kdo si chce na houbové dobrotě pochutnat i v zimě, může použít houby sušené.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 120 - 150 g čerstvých hřibů
  • 10 g sušených
  • 125 g másla
  • 1 menší cibule
  • 100 g smetanového taveného sýra
  • 500 g smetany na vaření
  • 50 g kvalitní vařené šunky
  • sůl
  • pepř
  • těstoviny typu pappardelle nebo fettuccine


Způsob přípravy

Sušené houby nasypeme do menší misky nebo hrnku a na půl hodiny je namočíme do vody. Na pánvi zahřejeme máslo, ideálně přepuštěné a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.

Cibulku zalijeme polovinou množství smetany, přidáme na kousky nakrájený tavený sýr a pečlivě ho rozmícháme. Pak přisypeme čerstvé, očištěné a na plátky nakrájené hřiby i houby sušené včetně vody, v níž byly namočené. Směs povaříme čtvrt hodiny, pak ji dochutíme solí a čerstvým mletým pepřem.

Šunku nakrájíme na nudličky, krátce ji osmahneme na čisté pánvi a přidáme do omáčky. Přilijeme zbytek smetany a směs ještě krátce provaříme.

Omáčku podáváme s čerstvě uvařenými těstovinami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Těstoviny s hříbkovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu těstoviny hříbkovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Těstoviny s hříbkovou omáčkou

Kde najít informace



×