Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu jsou pikantní a s čerstvým chlebem budou výbornou večeří. Také jako pohoštění pro hosty, třeba s vychlaz...
Rajčatová omáčka z protlaku a rajčat
...omáčka z protlaku a rajčat se hodí především na těstoviny. Můžeme...
Rajčata stokrát jinak
...Máte plnou spíž domácího kečupu nebo račatového protlaku? Nebo je máte raději naložené ve sladkokyselém ... můžete snadno kdykoliv připravit z rajčatového protlaku. Ten je také součástí jiné oblíbené polévky, ... z farmářského trhu, trochu kvalitního rajčatového protlaku a můžeme se pustit do vaření....
Top 10 českých polévek
...připravit z čerstvých rajčat nebo z rajčatového protlaku. S protlakem je příprava rychlejší, ale dejme si ... pozor na kvalitu kupovaného protlaku. Polévka je krémová a jemná a hodí se i jako...
Dušený špenát z protlaku
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, proto...
Mimořádně dobří utopenci
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?...
Jak na domácí těstoviny
...přimícháte do vajec 2-3 lžíce rajčatového protlaku. Zelené – než vmícháte do těsta vejce, přidáte 2 ... 3 lžíce částečně rozmrzlého špenátového protlaku. Bylinkové – do vajec vmícháte nasekané bylinky a...
Překvapivé zjištění – Češi získávají hodně vitaminu D i z buřtů a slaniny
...(různé druhy, průměrná tučnost ~ 21,66 %)0,58 μg špekáčky (průměrná tučnost ~ 29,96 %)0,52 μg maso vepřové...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Utopenci
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence....
Utopenci
...plotny a necháváme stranou vychladnout. Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a ... na spodek 1cm vrstvu této cibule, na to špekáčky a tak dále až po vršek. Do ní pak vlijeme...
Čarodějnice, Filipojakubská nebo Valpuržina noc je dnes už spíše oslavou jara, než svátkem s dávnými pohanskými kořeny.
...tam, kde oslavy probíhají s dětmi, se opékají špekáčky na ohni. Dospělí zase většinou dají přednost...
Čarodějnické mlsání. Které dobroty připravit na ohni?
...který se na ohni připravuje asi nejčastěji, jsou špekáčky. Buclatou uzeninu ze směsi vepřového a hovězího...
Brambory na paprice
Brambory na paprice s uzeninou, to je jednoduché a moc dobré jídlo. A jeho velkou výhodou je to, že ho připravíte v jedn...
Slaný bramborový koláč
Slaný bramborový koláč upečete v jednom pekáči a máte báječnou a vydatnou večeři pro celou rodinu. K tomu stačí přidat je...
Francouzské brambory pečené v remosce
Francouzské brambory pečené v remosce jsou vláčné a voňavé. Tento recept je vhodný pro 4l remosku....
3 tipy na večeře, po kterých nepřiberete
...i jiné sladidlo) a stejné množství rajského protlaku. V mezičase omyjeme čerstvý špenát, bazalku a...
Rajská polévka a kulajda aneb dobré jídlo léčí
V tomto článku vám odhalíme skryté půvaby dvou polévek, které bezpochyby patří do zlatého fondu gastronomie – rajská polé...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Lečo s cuketou
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude urči...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře....
Top houbové recepty: vyzkoušejte řeckou musaku s houbami
...(hovězí nebo mix) 5 brambor 3 lžíce rajského protlaku 3 stroužky česneku 5 lžic olivového oleje 125...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
...těstoviny a směs ochutíme kari kořením, trochou protlaku, solí a pepřem. Hotový pokrm zasypeme čerstvým...
Buřtguláš na pivě
Buřtguláš na pivě podáváme většinou s čerstvým pečivem. Ale ani rýže nebo houskové knedlíky nejsou špatnou volbou....
Utopenci podle Pohlreicha
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit....
Hovězí líčka
Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší....
Ďábelské roštěnky
Ďábelské roštěnky jsou především pro milovníky pikantních a kořeněných jídel. Jako přílohu můžete dát dušenou rýži, nebo ...
Musaka
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem....
Hovězí líčka na červeném víně
Jemné a rozpadající se masíčko s omáčkou z kořenové zeleniny a červeným vínem, podávané s hladkou bramborovou kaší. Tradi...
Pečený bůček marinovaný
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám ...
Pečená žebra z divočáka podle Pohlreicha recept
...marinádu na maso i tabascem.Kromě rajského protlaku a kečupu využívají některé recepty také passatu....
Sekaná s rajčatovou omáčkou
...připravíme rajčatovou omáčku ušleháním rajského protlaku s hořčicí, octem a cukrem. Troubu předehřejeme...
Pizza Margherita
...si připravíme omáčku smícháním rajčatového protlaku, nasekané bazalky a utřeného česneku. Jakmile...
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží je dobrá známá polévka, kterou můžeme podávat i jako svačinovou polévku s pečivem. Je rychlá, chutn...
Italská polévka minestrone
Italská polévka minestrone je v italské kuchyni jedno z nejoblíbenějších jídel. Minestrone v podstatě znamená "velká polé...
Jedinečná mexická rýže
Mexická rýže, někdy také nazývaná španělská, je velice populární příloha v Severním Mexiku a na jihozápadní hranici Spoje...
Lasagně
Lasagne jsou nejstarším druhem těstovin, které mají široký a plochý tvar. Toto je italská specialita, kde se mezi lasagne...
Kuřecí Enchiladas
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nep...
Španělská rýže
Španělská rýže je v podstatě rýžový pilaf, s příchutí jihozápadu. Pro její přípravu musíme rýži nejprve na půl hodiny nam...
Italská omáčka na špagety s masovými kuličkami
Máte rádi špagety? Hledáte perfektní recept pro výrobu italské omáčky na špagety s masovými kuličkami? Tento recept na šp...
Hospodský vepřový guláš
Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se ...
Čočková polévka s kari
Skvělá čočková polévka na indický způsob z červené čočky a s kari. Nakrájenou cibulku dáme do hrnce a na mírném ohni n...
Kuře na víně
Snadno si doma připravíme kulinářskou lahůdku kuře na víně s houbami. Podáváme s křupavou bagetou, nebo pečenými brambory...
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pom...
Karibský hovězí guláš
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pa...
Řecké dušené hovězí
Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chu...
Irské dušené hovězí
Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou ...
Tuniský hovězí guláš
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou špekáčky v protlaku recepty