Musaka recept
Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g zelených paprik
- 500 g zralých rajčat
- 800 g vepřového masa
- 4 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- olivový olej
- 3 bílé cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- voda nebo zeleninový vývar
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Mezitím na oleji osmažíme dorůžova dvě nadrobno nakrájené cibule. Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme ho k cibuli a prudce opečeme ze všech stran.
Nyní maso podlijeme vodou nebo vývarem, podle potřeby osolíme a opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka.
Poslední cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na jiné vyšší pánvi na troše oleje. Pak k ní přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, lehce osolíme a vše podusíme , až zelenina také změkne.
Nakonec smícháme zeleninovou a masovou směs, přidáme 1 až 2 lžíce protlaku a znovu dobře promícháme. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme ji připravenou směsí zeleniny a masa. Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem a nalijeme na směs do zapékací mísy.
Pokrm zapékáme v předehřáté troubě 10 až 15 minut. Podáváme horké.