Lečo s cuketou recept
Lečo je tradiční česká pochoutka, na které si pochutná kdekdo. Lečo s cuketou vám zpestří tradiční jídelníček a bude určitě chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 menší cuketa
- 2-3 papriky
- 6 – 8 menších rajčat
- 3 vajíčka
- uzenina (klobása, párky, špekáčky)
- sůl, pepř, sladká nebo pálivá paprika
Způsob přípravy
V hlubší pánvičce, nebo hrnci, si na menším množství oleje orestujeme pokrájenou uzeninu, tu samozřejmě můžeme i úplně vynechat, ale pro řadu strávníků, převážně mužů, je uzenina v leču nepostradatelná.
Opečenou uzeninu následně vyndáme na talíř a na výpek přidáme na proužky nakrájenou papriku, která nejdéle měkne. Osolíme, opepříme a přidáme sladkou nebo pálivou papriku (podle chuti). Po chvilce přidáme na kousky pokrájenou cuketu a přilijeme trochu vody, přiklopíme pokličkou a necháme podusit.
Nakonec přidáme pokrájená rajčata, ideálně zbavená slupky, ale pokud na to nemáte nervy, můžou být klidně i se slupkou. Na pánvičku vrátíme k zelenině i opečenou uzeninu a vše chvilku povaříme.
Nakonec přidáme vajíčka, promícháme, necháme přejít varem a případně dosolíme. Podáváme s chlebem nebo bramborami.