Rajská polévka s rýží recept
Rajská polévka s rýží je dobrá známá polévka, kterou můžeme podávat i jako svačinovou polévku s pečivem. Je rychlá, chutná a oblíbená.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- 30 g másla
- 200 g rýže
- 1 kostka hovězího vývaru
- 1 cibule
- cukr
- sůl
Způsob přípravy
Rajská polévka s rýží je dobrá známá polévka, kterou můžeme podávat i jako svačinovou polévku s pečivem. Je rychlá, chutná a oblíbená. Na másle v hrnci osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno. Když zesklovatí, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku.
Přidáme vodu, kostku hovězího vývaru, rajský protlak, přivedem k varu a vše krátce povaříme. Nakonec přidáme zvlášť uvařenou rýži, osolíme a podle chuti osladíme. Podáváme horké.