Buřtguláš na pivě recept
Buřtguláš na pivě bude chutnat s čerstvým chlebem. Je to rychlá a sytá svačinka nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velká bílá cibule
- 2 zelené papriky
- 3 rajčata
- 400 g špekáčků
- 200 ml piva
- mletá červená paprika
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžíce sádla
- 1 krajíc chleba bez kůrky
Způsob přípravy
Ve větším kastrole osmahneme na sádle špekáčky nakrájené na kolečka. Přidáme cibuli a jakmile zesklovatí, nasypeme do kastrolu i nakrájené papriky a rajčata.
Vše zalijeme pivem, okořeníme pepřem a lehce osolíme. Kastrol přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až zelenina změkne. Nakonec, je-li to třeba, guláš zahustíme chlebovou střídkou a už jen krátce povaříme. Do hotového buřtguláše vmícháme špetku mleté červené papriky, odstavíme ho z plotny a můžeme podávat.