Dušený špenát z protlaku recept
Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, protože je to skvělá přílohová zelenina, o kterou by bylo škoda se ochudit.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 450 g zmrazeného špenátového protlaku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml smetany
- 2 lžíce másla
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
- sůl
Způsob přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K cibuli nasypeme mouku, vše promícháme a vytvoříme jíšku, kterou minutu osmahneme.
K jíšce přidáme na kostky nakrájený, lehce rozmrazený špenátový protlak. Jakmile se rozehřeje, přilijeme k němu smetanu a přidáme prolisované a se solí utřené stroužky česneku.
Špenát dusíme do zhoustnutí a podáváme jako přílohu k masu, s volským okem nebo ho plníme do palačinek, společně se sýrem.