Dušený špenát z protlaku recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Klasická zeleninová příloha, která získala špatné jméno díky školním jídelnám. Je na čase zlepšit špenátu reputaci, protože je to skvělá přílohová zelenina, o kterou by bylo škoda se ochudit.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g zmrazeného špenátového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 - 2 lžíce hladké mouky
  • sůl


Způsob přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. K cibuli nasypeme mouku, vše promícháme a vytvoříme jíšku, kterou minutu osmahneme.

K jíšce přidáme na kostky nakrájený, lehce rozmrazený špenátový protlak. Jakmile se rozehřeje, přilijeme k němu smetanu a přidáme prolisované a se solí utřené stroužky česneku.

Špenát dusíme do zhoustnutí a podáváme jako přílohu k masu, s volským okem nebo ho plníme do palačinek, společně se sýrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušený špenát z protlaku recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušený špenát z protlaku.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušený špenát protlaku .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušený špenát z protlaku

Kde najít informace



×