Utopenci podle Pohlreicha recept
Utopenci podle Pohlreicha jsou pikantní a pochutnáte si na nich znamenitě. Možná jedna dávka nebude stačit.
Ingredience receptu
- 1 kg kvalitních špekáčků
- 2 cibule
- 1 l vody
- 1/2 l octa
- 4 bobkové listy
- 10 kuliček černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 papričky jalapeňos
- 2 kyselé okurky
- špetka pikantní mleté papriky
Způsob přípravy
Špekáčky oloupeme a podélně je hluboce nařízneme. Do vzniklé kapsy vložíme plátek kyselé okurky a příčné plátky jalapeňos. Každý špekáček upevníme párátkem a do sklenice je naskládáme střídavě s na kroužky nakrájenou cibulí.
Vodu smícháme s octem, přidáme nové koření, pepř, bobkový list a přivedeme k varu. Když začne nálev vařit, přidáme ještě špetku pikantní papriky a stáhneme nálev z plotny.
Hotový nálev necháme téměř úplně vychladnout a pak ho nalijeme na utopence tak, aby byly potopeny. Sklenici přikryjeme potravinovou folií a na chladném místě necháme utopence uležet 3 až 7 dní.