Domácí utopenci recept
Co si dát něco pikantního? Utopenci jsou klasika, která potěší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 polévková lžíce olej
- 600 ml ocet
- 4 polévkové lžíce sůl
- 2 kg kvalitní špekáčky
- chilli
- feferonky, kozí roh
- 0,5 polévkové lžíce černý pepř - mletý
- 1,75 kg kuchyňská cibule
- 3 listy bobkový list
- 3/4 polévková lžíce moučkový cukr
- 1,25 l vody
Způsob přípravy
Cibuli zbavíme slupky a na prkénku rozkrájíme na menší kusy. Dáme stranou. Umyjeme si sklenici. Špekáčky zbavíme slupky.
Na sporák si dáme hrnec. Natočíme do něj vodu a přilijeme ocet. Vaříme. Potom osolíme, okořeníme a přisypeme moučkový cukr. Dáme lžíci oleje. Zamícháme. Pár minut ještě vaříme.( cca 2 min.) Nálev necháme vychladnout.
Do sklenice dáme cibuli, špekáčky, kozí roh, feferonky. A opět kuchyňská cibule.
Naběračkou naléváme studený nálev. Dáme do lednice zhruba na týden. Dobrou chuť.