Tuniský hovězí guláš recept
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou lehce dostupné a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g cizrny
- 450 g hovězího masa
- 2 lžičky mleté papriky
- 4 nakrájená srdíčka artyčoků
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 2 celerové natě
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce čerstvého sekaného koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g čerstvého špenátu
- sůl
- pepř
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 2 čili papričky
Způsob přípravy
Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísady jsou lehce dostupné a jeho exotickou chuť si rozhodně oblíbíte. Cizrnu (neboli římský hrách) je dobré namočit přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchneme v čisté vodě a s cibulí nakrájenou nadrobno dáme ve velkém hrnci vařit v 1 litru vody. Vaříme zvolna asi 15 minut. Do pánve s rozpáleným olejem vložíme hovězí maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme a opečeme zvolna po všech stranách dohněda. Pak přidáme nasekaný špenát, utřený česnek a zelenou petržel.
Přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, nakrájený celer, artyčoky a mrkev. Všechno důkladně promícháme a dusíme 5 minut. Podušenou směs přidáme do hrnce s cizrnou a vše přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a při snížené teplotě zvolna dusíme asi hodinu. Nyní přidáme čili papričky nasekané nadrobno, důkladně promícháme a dusíme dalších 30 minut. Do guláše teď přidáme hrášek a koriandr a vše ještě 5 až 10 minut podusíme. Nyní by mělo být maso měkké a jídlo hotové.