Sdílet:

Hovězí líčka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí6 porcí

Hovězí líčka na víně, to je hlavně jemné maso lahodných chutí. Podáváme je nejlépe s hedvábnou bramborovou kaší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg hovězích líček
  • 600 ml hovézího vývaru
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 l červeného vína
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • 1/4 celeru
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 2 kořenové petržele
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce másla
  • olivový olej
  • cukr
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Maso osolíme a opepříme. Ve větším hrnci je pak na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran do hněda. Odložíme maso na mísu a do hrnce nasypeme nakrájenou cibuli, utřený česnek a nakrájenou kořenovou zeleninu - celer, mrkev a petržel. Vše opečeme do hněda, pak přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření a 1 až 2 lžíce rajského protlaku. Nakonec přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu a všechno důkladně promícháme.

Nyní vše v hrnci zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a vaříme přibližně 35 minut, až se asi 2/3 tekutiny vyvaří. Mezitím si troubu předehřejeme na 140 stupňů.

Po této době do hrnce vrátíme maso a zalijeme je hovězím vývarem. Hrnec přiklopíme poklicí a vložíme do předehřáté trouby. V troubě maso dusíme přibližně 2 hodiny do měkka.

Nakonec hrnec s masem vyndáme z trouby, maso odložíme na mísu a omáčku přecedíme přes síto do menšího hrnce. Dochutíme ji solí a pepřem, případně lehce osladíme. Nakonec v ní pro zjemnění necháme rozpustit máslo.

Na talíř servírujeme bramborovou kaši, na ní položíme porci hovězího líčka a vše přelijeme omáčkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí líčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí líčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí líčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí líčka

Kde najít informace



×