Utopenci recept
K pátečnímu posezení na zahrádce, kde si chceme dopřát něco lehce pikantního. Českou klasiku. Utopence.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 ks kuchyňská cibule
- 100 g plnotučná hořčice
- sladká paprika - mletá
- 250 ml ocet
- 15 ks pepř - celý
- 2 ks pěkná mrkev
- 1 kg kvalitních špekáčků
- 750 ml voda
- 15 ks nové koření - celé
Způsob přípravy
U řezníka si koupíme kvalitní špekáčky. Do hrnce si nalijeme vodu. Osladíme. Přilijeme trochu octa. Okořeníme. Vaříme. Doba vaření je zhruba deset minut.
Špekáčky zbavíme slupek a na prkénku nařízneme podél. Nabereme lžičkou sladkou papriku a nandáme zlehka na vnitřní část špekáčků.
Nabereme hořčici a potřeme také vnitřní část špekáčků. Kuchyňskou cibuli zbavíme slupky a rozkrájíme na kolečka. Mrkev umyjeme, oškrabeme, rozkrájíme a vložíme do umyté láhve. Rozkrájenou cibuli opatrně nandáme mezi naříznutý špekáček.
Připravené špekáčky vložíme pěkně do láhve. Pozvolna studený nálev nalíváme do láhve. Uložíme do lednice. Za několik dní můžeme podávat. Podáváme s chlebem nebo čerstvou houstičkou. Dobrou chuť.