Vepřová panenka se zeleninou recept
Vepřová panenka se zeleninou je lehké a zdravé jídlo připravené během pár minut. Šetrná příprava zeleniny je důležitá.
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 200 g brokolice
- 1 kedlubna
- 2 rané mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 ml vývaru
- 1 citron
- 2 lžíce másla
- 140 g smetany
- sůl
- mletý barevný pepř
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Vepřovou panenku osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi ji na oleji opékáme ze všech stran asi 20 minut. pak ji odložíme stranou.
Mezitím přivedeme k varu vývar, vložíme do něj na větší kousky nakrájenou kedlubnu, mrkev a brokolici. Přidáme lžíci citronové šťávy a zeleninu povaříme asi 5 minut. Pak ji vyndáme z hrnce na talíř a zalijeme rozpuštěným máslem. Do vývaru rozmícháme smetanu a vaříme tak dlouho, až se množství zredukuje na polovinu.
Hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem a přidáme do ní nasekanou petrželku. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky těsně před podáváním a podáváme ji se zeleninou a omáčkou.