Tuřínové pyré recept
Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nese šrám díky druhé světové válce. Znovu přivítejte tuřín do své kuchyně, rozhodně nebudete litovat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 bulvy tuřínu
- 2 lžíce másla (oleje)
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Způsob přípravy
Tuřín se vaří podobně jako brambory, oloupejte ho a nakrájejte na malé kostičky. Potom dejte vařit zhruba na 15 min do osolené vody.
Po uplynutí 15 min vyzkoušejte do tuřínu píchnout vidličkou. Tuřín bude trochu křupavý, ale měl by být pěkně měkký. Sceďte vodu z hrnce a tuřín rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo rozmixujte, přidejte máslo, osolte, opepřete a nastrouhejte do něj muškátový oříšek.