Sdílet:

Tuřínové pyré recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Skvělá dietní příloha, které se skvěle hodí k tučnějšímu masu. Tuřín je poměrně opomíjená kořenová zelenina, které si nese šrám díky druhé světové válce. Znovu přivítejte tuřín do své kuchyně, rozhodně nebudete litovat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 bulvy tuřínu
  • 2 lžíce másla (oleje)
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek


Způsob přípravy

Tuřín se vaří podobně jako brambory, oloupejte ho a nakrájejte na malé kostičky. Potom dejte vařit zhruba na 15 min do osolené vody.

Po uplynutí 15 min vyzkoušejte do tuřínu píchnout vidličkou. Tuřín bude trochu křupavý, ale měl by být pěkně měkký. Sceďte vodu z hrnce a tuřín rozmačkejte šťouchadlem na brambory nebo rozmixujte, přidejte máslo, osolte, opepřete a nastrouhejte do něj muškátový oříšek.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tuřínové pyré recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tuřínové pyré.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tuřínové pyré .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tuřínové pyré

Kde najít informace



×