Pizza Margherita recept
Pizza Margherita je pizza, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a skvělé jídlo může být na stole.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 200 ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
- rajčatová omáčka:
- 100 ml rajčatového protlaku
- pár lístků čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- na povrch pizzy:
- 125 g mozzarelly nakrájené na plátky
- hrstka strouhaného parmezánu
- nakrájená cherry rajčátka
- hrst lístků bazalky
Způsob přípravy
Pizza Margherita je pizza, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a skvělé jídlo může být na stole. Ve velké míse smícháme hladkou mouku, sůl a droždí. Přidáme vlažnou vodu a důkladně vše prohněteme. Teprve teď přidáme olivový olej a uhněteme lesklé hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Mezitím si připravíme omáčku smícháním rajčatového protlaku, nasekané bazalky a utřeného česneku. Jakmile těsto nakyne, znovu ho prohněteme a rozdělíme na 2 poloviny.
Pak z nich na vále připravíme dvě kulaté tenké placky. Troubu si mezitím předehřejeme na 220 stupňů. Každou pizzu potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, poklademe nakrájenou mozzarellou, rozpůlenými cherry rajčátky a posypeme strouhaným parmezánem. Nakonec povrch pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na vymazaném plechu podle druhu trouby přibližně 10 až 15 minut. Hotovou pizzu ozdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře Pizza Margherita
Pizza Margherita je prostě klasika, která nezklame.