Mimořádně dobří utopenci recept
Taky si někdy říkáte: \"O víkendu nebudu vařit teplou večeři\"! Čím potěšíte manžela a rodinu? Co třeba utopenci?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 polévkové lžíce omáčka - worcesterská
- 2 polévkové lžíce hořčice - plnotučná
- 15 polévkových lžic voda
- 4 polévkové lžíce kečup - jemný sladký
- 4 ks kuchyňská cibule
- 3 špetky koření - chilli
- 400 g oblíbená uzenina např. špekáčky
- 5 polévkových lžic ocet
- černý pepř - mletý
- 1 ks bobkový list
- 4 polévkové lžíce olej např. řepkový
- 1 kulička nové koření
- 4 špetky sůl
Způsob přípravy
Koupíme si oblíbenou uzeninu např. špekáčky a zbavíme je slupky.
Špekáčky si na prkénku rozkrájíme na úhledná silnější kola. To samé uděláme i s cibulí. Umyjeme si sklenici a necháme odkapat.
Na sporák si postavíme hrnec a nalijeme vodu. Přidáme trochu octa a oleje. Nandáme hořčici. Zakápneme worcesterskou omáčkou. Osolíme. Opepříme. Vhodíme bobkový list a nové koření. Přisypeme chilli koření. Důkladně promícháme. Vaříme. Doba vaření je zhruba pět minut.
Odstavíme. Přelijeme přes sítko do jiného hrnce. Do připravené sklenice klademe cibuli. Potom rozkrájené špekáčky. Do hotového odstaveného nálevu dáme pár lžic kečupu. Promícháme. Naběračkou nandaváme po troškách do sklenice. Potom opět cibuli, špekáček a nálev. Pořád dokola. A je hotovo.
Nálevem nešetříme, ať je sklenice úplně naplněná. Teď je důležité vydržet tři dny, až týden nechodit do lednice. Potom servírujeme s oblíbeným pečivem. K tomu něco dobrého k pití. To je dobrota! Co říkáte?