Karibský hovězí guláš recept
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak o to lepší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 750 g hovězího masa
- 750 ml hovězího vývaru
- 1 větší mrkev
- 3 vrchovaté lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžička olivového oleje
- 1 velký sladký brambor
- 100 g červených fazolí z konzervy
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 8 stroužků česneku
- 3 červené papriky
- 2 celerové stonky
- 1 lžička nového koření
- 1 velká cibule
- sůl
- 2 hrnky vody
Způsob přípravy
Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je pak o to lepší. Nejlépe je podávat ho s rýží basmati, můžeme ale i jen s čerstvým pečivem. Maso nakrájené na kostky orestujeme na oleji ve vysoké pánvi. Pak ho vyndáme na talíř a na výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu, cibuli, utřený česnek a všechno koření.
Když cibule zesklovatí, vrátíme do pánve maso, přidáme fazole z konzery, nakrájený sladký brambor, rajčatový protlak a dobře promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou při nízké teplotě asi hodinu a půl. Je-li potřeba, podléváme vodou. Nakonec zkontrolujeme zda je maso měkké a dochutíme a dosolíme.