Recept na utopence recept
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené třeba podle tohoto receptu na utopence.
Ingredience receptu
- 350 g bílé cibule
- 1 kg kvalitních špekáčků
- 250 ml octa
- 400 ml vody
- 1 lžíce cukru
- 3 malé feferonky
- 6 kuliček nového koření
- 7 kuliček černého pepře
- sůl
Způsob přípravy
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, špekáčky oloupeme a nařízneme.
Připravíme si nálev svařením vody s octem, cukrem, pepřem, novým kořením a feferonkami. Nálev vaříme asi 10 minut, pak ho odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Podle chuti můžeme přidat trochu soli.
Do vysoké skleněné nádoby navrstvíme strídavě špekáčky a cibuli. Pak vše zalijeme studeným nálevem a sklenici s utopenci necháme v chladnu odležet asi tak týden.