Kuřecí Enchiladas recept
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání.
Zapneme si troubu na 180°C.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 kuřecí prsa
- 8 tortil (20cm velkých)
- 500 ml zakysané smetany
- 1 cibule
- 1 hrnek nahrubo nastrouhaného sýra
- 1 lžíce nadrobno nasekané petržele
- 1 lžíce nasekaného koriandru(ten je značkou mexické kuchyně)
- 1/2 lžičky oregána
- 1/2 lžičky černého pepře
- sůl podle chuti
- 1 plechovka rajského protlaku
- 1/2 hrnku vody
- 1 lžička chilli
- 1/3 hrnku nakrájené zelené papriky
- 1 stroužek česneku
- 3/4 hrnku nahrubo nastrouhaného sýra
- 1 plechovka naložených zelených chilli papriček
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 3 lžíce másla
- 1/4 hrnku hladké mouky
Způsob přípravy
Toto je mexická chuťovka, která musí chutnat každému a je jednoduchá na udělání. Zapneme si troubu na 180°C. Na nepřilnavé pánvi a na středním ohni si osmažíme kuřecí prsa tak, aby nebyly vevnitř růžové a aby z nich vytékala čistá šťáva. Vylijeme olej z pánve a kuře nakrájíme na kousky. Dáváme nazpět na pánvičku spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, zakysanou smetanou, nahrubou nastrouhaným sýrem, petrželí, oregánem a mletým pepřem. Na ohni mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí sýr. Poté k tomu přimícháme sůl, rajský protlak, vodu, chilli, zelené nakrájené papriky, koriandr a česnek. Mezitím si připravíme omáčku, s kterou pak tortily zalijeme.
Na pánvi si rozehřejeme máslo, do kterého vmícháme mouku a tímto si připravíme jíšku. Když nám začíná jíška bublat, tak k tomu postupně vmícháváme kuřecí vývar, až se nám to začne vařit. Stahneme z ohne a vmícháme velkou lžíci zakysané smetany a chilli papričky. Směs rozdělte rovnoměrně na počet tortil, zabalte a vložte do zapékací mísy. Zalijte připravenou omáčkou a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem. Vložte nepřikryté do trouby. Cca po 20 minutách vytáhněte a nechte asi tak 10 minut vystydnout, než začnete podávat. Ke každé tortile dáváme 1 lžíci zakysané smetany an ozdobu.