Pečený bůček marinovaný recept
Pečený bůček marinovaný je nejlepší třeba s bramborovým knedlíkem. Ale s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a hořčicí vám bude chutnat také.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg bůčku
- 50 ml červeného vína
- 1 stroužek česneku
- 150 ml sojové omáčky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Z vína, sojové omáčky, utřeného česneku, protlaku a špetky pepře připravíme marinádu. Maso marinádou potřeme a necháme ho ležet do druhého dne v ledničce.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Do olejem vymazaného pekáče uložíme maso a podlijeme ho trochou vody. Pekáč přikryjeme víkem a zvolna maso pečeme asi 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 200 stupňů, víko odstraníme a bůček dopečeme do měkka. Během celé doby pečení bůček podle potřeby podléváme a poléváme vypečenou šťávou.